52 389 62 22 REJESTRACJA PORADNIE WIĘCBORK
52 388 22 25 REJESTRACJA PORADNIE SĘPÓLNO KRAJ.

Dobry Posiłek 04.24

Sprawdź Plany żywieniowe

Jadłospis 02.04.24 dieta łatwostrawna 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2201,6

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 69,6 Tłuszcz [g] 49,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,8 Węglowodany ogółem [g] 381,5 Cukry [g] 82,1 Błonnik pokarmowy [g] 24,9 Sól [g] 4,5

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Makaron na mleku 2% (GL ML) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Makaron bezjajeczny 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Polędwica sopocka  40.00g
  • Pomarańcza 50.00g
  • Sałata 20.00g

  • Krupnik (GL SEL) 350.00g składniki: Ziemniaki późne 58%, Kasza jęczmienna wiejska Cenos 23%, Porcja rosołowa z kurczaka 12%, Marchew 2%, Seler korzeniowy 2%, Pietruszka korzeń 2%
  • Ryż z musem jabłkowym i jogurtem naturalnym (ML) 200.00g składniki: Ryż biały 46%, Mus jabłkowy tradycyjny 2016 29%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 23%, Cukier 3%
  • Sałatka owocowa 100.00g składniki: banan 50%, jabłko 25%, pomarańcza 25% 
  • Sok owocowy 200.00g składniki: Woda do picia 95%, Owocowa Spiżarnia Malina Syrop owocowy Herbapol 5%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jaja gotowane (J) 50.00g
  • Szynka kanapkowa 30.00g
  • Sałata 50.00g
  • Mus jabłkowo – brzoskwiniowy Kubuś 150.00g 

Jadłospis 03.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2009,5

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 79,8 Tłuszcz [g] 70,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 30,7 Węglowodany ogółem [g] 279,4 Cukry [g] 63,0 Błonnik pokarmowy [g] 29,7 Sól [g] 4,5

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kluski lane na mleku 2% (J ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 92%, Jaja kurze całe 4%, Mąka pszenna typ 500 4%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Sałatka makaronowa z wędliną (GL ML G) 150.00g składniki: Makaron świderki Lubelle 61%, Szynka wieprzowa 26%,  Kukurydza konserwowa 9%, Jogurt naturalny 4%, Pietruszka liście 1%
  • Ser topiony edamski (ML) 30.00g
  • Banan 100.00g

  • Zupa kalafiorowa (GL SEL ML) 350.00g składniki: Ziemniaki średnio 28%, Marchew 21%, Kalafior 20%, Pietruszka korzeń 11%, Mięso z piersi kurczaka bez skóry 8%, jogurt naturalny 4%, Seler korzeniowy 3%, Por 2%, Cebula 2%, Koper ogrodowy 1%
  • Stek duszony w jarzynach 120.00g (SEL GL) składniki: Wieprzowina łopatka 54%, Marchew 15%, Seler korzeniowy 15%, Mąka pszenna typ 500 10%, Olej rzepakowy uniwersalny 7%
  • Ziemniaki gotowane 250.00g
  • Herbata rumiankowa 200.00g
  • Kisiel domowy o smaku cytrynowym z jabłkiem bez cukru 100.00g składniki: Woda do picia 60%, Jabłko 36%, Skrobia ziemniaczana 3%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Kefir naturalny (ML) 150.00g
Jadłospis 04.04.24 dieta podstawowa 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2630

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 100 Tłuszcz [g] 109,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 41,3
Węglowodany ogółem [g] 321,7 Cukry [g] 79,4 Błonnik pokarmowy [g] 22,8 Sól [g] 7,3

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kluski lane na mleku 2% (J ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 92%, Jaja kurze całe 4%, Mąka pszenna typ 500 4%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jogurt owocowy typu greckiego (ML) 200.00g
  • Szynka wieprzowa 40.00g
  • Sałata 20.00g
  • Banan 100.00g

  • Kapuśniak z kiszonej kapusty (SEL) 350.00g składniki: Ziemniaki późne 52%, Porcja rosołowa z
    kurczaka 17%, Kapusta kwaszona 17%, Marchew 3%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka korzeń
    3%, Boczek wędzony 3%
  • Bitki wieprzowe z karkówki, duszone (GL) 100.00g składniki: Wieprzowina karkówka 92%, Mąka
    pszenna typ 500 4%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
  • Kasza jęczmienna perłowa, gotowana (GL) 150.00g
  • Buraczki czerwone wiórki dawtona 150.00g
  • Sos do pieczeni tradycyjny (GL) 30.00g składniki: Olej rzepakowy uniwersalny 63%, Mąka
    pszenna typ 500 38%
  • Kompot ze świeżych jabłek 200.00g składniki: Woda do picia 91%, Jabłko 9%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Parówka 70.00g
  • Ser twarogowy półtłusty (ML) 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Mus jabłkowo – brzoskwiniowy 150.00g składniki: Jabłko 71%, Brzoskwinia 24%, Cukier 6%
Jadłospis 05.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2276.5

 Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza: Białko [g] 92.1 Tłuszcz [g] 68.3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 31.5 Węglowodany ogółem [g] 334.6 Cukry [g] 80.92 Błonnik pokarmowy [g] 22.8 Sól [g] 6,6

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Płatki owsiane na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 87%, Płatki owsiane 13%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Pasta z jaj (J) 50.00g składniki: Jaja kurze całe 80%, jogurt naturalny 20%
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Pomidor 50.00g
  • Kiwi 50.00g

  • Zupa koperkowa (SEL) 350.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 41%, Marchew 24%, Seler korzeniowy 24%, Ryż biały 8%, Koper ogrodowy 2%
  • Jarzyny z wody (SEL) 150.00g składniki: Kalafior 33%, Brokuły 33%, Marchew 33%
  • Ryba z pieca (R) 120.00g składniki: Miruna 95%, przyprawa do ryb 5%
  • Ziemniaki gotowane 250.00g
  • Herbata miętowa 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Sałata 20.00g
  • Polędwica z piersi indyka 40.00
  • Kefir 2% tłuszczu 200.00g
  • Biszkopty okrągłe 50.00g
Jadłospis 08.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1793,0

 Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza: Białko [g] 80,5 Tłuszcz [g] 59,5 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 31,7 Węglowodany ogółem [g] 243,5 Cukry [g] 55,5 Błonnik pokarmowy [g] 19,2 Sól [g] 3,3

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Płatki owsiane na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 87%, Płatki owsiane 13%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 40.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Mandarynka 50.00g
  • Pomidor 50.00g

  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (SEL GL ML) 400.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka pszenna typ 500 2%, Cytryna 1%, Masło ekstra 1%, Koper ogrodowy 1%,
  • Schab wieprzowy, gotowany 120.00g
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu (ML) 30.00g
  • Sałata 30.00g
  • Kompot ze świeżych jabłek 200.00g składniki: Woda 91%, Jabłko 9%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Pasta z drobiu (SEL) 50.00g składniki: Mięso z ud kurczaka bez skóry 73%, Marchew 9%, Seler korzeniowy 9%, Ketchup łagodny Pudliszki 9%
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Sałata 20.00
  • Kefir 2% tłuszczu 200.00g
Jadłospis 09.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1903,5

 Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza: Białko [g] 82,1 Tłuszcz [g] 67,3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 33,1 Węglowodany ogółem [g] 260,0 Cukry [g] 50,3 Błonnik pokarmowy [g] 35,4 Sól [g] 5,4

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kasza jęczmienna na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Kasza jęczmienna pęczak 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jaja gotowane (J)
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Jabłko 100.00g
  • Sałata 20.00g

  • Zupa selerowa (SEL ML) 300.00g składniki: Seler korzeniowy 64%, Marchew 16%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Masło ekstra 5%, Pietruszka liście 3%
  • Rolada drobiowa z marchewką, gotowana 120.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 80%, Marchew 20%
  • Ziemniaki gotowane250.00g
  • Surówka z pomidorów 150.00g składniki: Pomidor 91%, Szczypiorek 4%, Olej rzepakowy
  • Herbata owocowa bez cukru 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Szynka kanapkowa 50.00g
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu (ML) 150.00g
  • Ogórek 100.00g 
  • Sok pomidorowy Dawtona 200.00g

Jadłospis 10.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2527

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 100,6 Tłuszcz [g] 99 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 37,1 Węglowodany ogółem [g] 320,4 Cukry [g] 47,2 Błonnik pokarmowy [g] 24,6 Sól [g] 6,5

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Makaron na mleku 2% (GL ML) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Makaron bezjajeczny 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00 
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Makrela wędzona (R) 30.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 40.00g
  • Pomarańcza 50.00g
  • Ogórek 50.00g

  • Żurek (GL ML SEL) 350.00g składniki: Ziemniaki późne 37%, Porcja rosołowa z kurczaka 19%, Mąka żytnia typ 580 S 7%, Śmietana 18% tłuszczu 7%, Biała kiełbasa S 7%, Mąka pszenna typ 500 4%, Marchew 4%, Seler korzeniowy 4%, Pietruszka korzeń 4%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Boczek wędzony 4%
  • Pieczeń rzymska z mięsa wieprzowego (ML GL) 120.00g składniki: Wieprzowina łopatka 72%, Bułki pszenne zwykłe 14%, Jaja kurze całe 5%, Bułka tarta 5%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
  • Ziemniaki gotowane 250.00g
  • Buraczki czerwone wiórki dawtona 150.00g
  • Herbata rumiankowa 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Sałatka ryżowa (ML J G) 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 47%, Ryż biały 18%, Jogurt naturalny 2,8% 12%, Kukurydza konserwowa 6%, Ananas w puszce w sosie własnym, bez cukru 6%, Rodzynki suszone 6%, Jogurt naturalny 3%, majonez dekoracyjny Winiary 3%
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Sałata 20.00g
  • Ciasto drożdżowe (J GL ML)  200.00g składniki: mąka pszenna 50%, mleko 20%, jaja 10%, masło 10% cukier 5%,drożdże 5%
Jadłospis 11.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2383

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 94,4 Tłuszcz [g] 70,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 32,9
Węglowodany ogółem [g] 357,1 Cukry [g] 65,6 Błonnik pokarmowy [g] 27,2 Sól [g] 5,7

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Ryż na mleku 3,2% tłuszczu (GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 89%, Ryż biały 11%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00 
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Jogurt owocowy typu greckiego (ML) 200.00g
  • Sopocka z drobiem nasze wędliny 40.00g
  • Banan 100.00g
  • Papryka czerwona 50.00g

  • Krupnik (GL) 350.00g składniki: Ziemniaki późne 58%, Kasza jęczmienna wiejska Cenos 23%, Porcja rosołowa z kurczaka 12%, Marchew 2%, Seler korzeniowy 2%, Pietruszka korzeń 2%
  • Filet po chińsku (GL J) 120.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 50%, Kapusta biała 15%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 10%, Mąka pszenna typ 500 10%, Olej rzepakowy uniwersalny 5%, Jaja kurze całe 5%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%
  • Ryż biały, gotowany  150.00g
  • Kompot ze świeżych jabłek 200.00g składniki: Woda 91%, Jabłko 9%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Pasztetowa (SEL S G) 40.00g
  • Ser topiony edamski (ML) 30.00g
  • Ogórek 50.00g
  • Sok pomidorowy Dawtona  150.00g
Jadłospis 12.04.24 dieta łatwostrawna 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2451

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 94,3 Tłuszcz [g] 84,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 38,2 Węglowodany ogółem [g] 332,9 Cukry [g] 81,7 Błonnik pokarmowy [g] 15,9 Sól [g] 3,6

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Makaron na mleku 2% (ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Makaron bezjajeczny 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jaja gotowane (J) 50.00g
  • Polędwica drobiowa 30.00g
  • Pomidor 50.00g
  • Arbuz 50.00g

  • Gulaszowa (ML GL SEL) 350.00g składniki: Ziemniaki późne 31%, Porcja rosołowa z kurczaka 16%, Wieprzowina łopatka 16%, Koncentrat pomidorowy 30% 6%, Mąka pszenna typ 500 6%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Jogurt naturalny 2,8% 6%, Marchew 3%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka korzeń 3%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
  • Makaron z białym serem (ML GL) 200.00g składniki: Makaron bezjajeczny 47%, Ser twarogowy chudy 47%, Masło ekstra 7%
  • Kompot ze świeżych jabłek 200.00g składniki: Woda 91%, Jabłko 9%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 40.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Sałata 20.00g
  • Mus jabłkowo – brzoskwiniowy 150.00g składniki: Jabłko 71%, Brzoskwinia 24%, Cukier 6%
Jadłospis 15.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2215,5

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 97,7 Tłuszcz [g] 82,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 34,4 , Węglowodany ogółem [g] 281,5 Cukry [g] 72,6 Błonnik pokarmowy [g] 23,6 Sól [g] 3,8

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Płatki owsiane na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 87%, Płatki owsiane 13%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 50.00g
  • Szczypiorek 5.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Papryka czerwona 100.00g
  • Banan 100.00g

  • Zupa pomidorowa z ryżem (ML GL SEL) 300.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 57%, Jogurt naturalny 2,8% 34%, Koncentrat pomidorowy 30% 3%, Ryż biały 3%, Mąka pszenna typ 500 1%, Cukier 0%, Pietruszka liście 0%
  • Pulpety wieprzowe gotowane (ML GL J) 100.00g składniki: Wieprzowina łopatka 73%, Bułka tarta 18%, Jaja kurze całe 9%
  • Sos koperkowy 10.00g składniki: Mąka pszenna typ 500 50%, Śmietana 12% tłuszczu 50%
  • Marchewka z groszkiem. gotowana (GL) 150.00g składniki: Marchew 78%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 17%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%, Mąka pszenna typ 500 1%, Cukier 1%
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Herbata rumiankowa 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Sałatka jarzynowa (GL J SEL) 80.00g składniki: Ziemniaki późne 53%, Marchew 5%, Seler korzeniowy 5%, Jabłko 5%, Ogórek konserwowy 5%, Groszek konserwowy zielony i soczysty Pudliszki 5%, Kukurydza Gold Dawtona 5%, Jaja gotowane 5%, Majonez dekoracyjny WINIARY 5%, Musztarda 5%
  • Sałata 20.00g
  • Ciasto drożdżowe (J GL ML) 200.00g składniki: mąka pszenna 50%, mleko 20%, jaja 10%, masło 10% cukier 5%,drożdże 5%
Jadłospis 16.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1801

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 81,9 Tłuszcz [g] 61,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 31,8 Węglowodany ogółem [g] 244,1 Cukry [g] 67,1 Błonnik pokarmowy [g] 30,1 Sól [g] 4,4

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kasza jęczmienna na mleku 2% tłuszczu (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Kasza jęczmienna pęczak 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Kefir naturalny (ML) 150.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Sałata lodowa 30.00g
  • Pomarańcza 100.00g 

  • Zupa selerowa (GL ML) 250.00g składniki: Seler korzeniowy 44%, ziemniaki 20%, Marchew 16%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Masło ekstra 5%, Pietruszka liście 3%
  • Rolada drobiowa z marchewką, gotowana 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 80%, Marchew 20%
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Herbata owocowa bez cukru 200.00g
  • Surówka z papryki na sałacie 150.00g składniki: papryka 91%, sałata 4%, olej rzepakowy 4%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Jogurt naturalny (ML) 150.00g
Jadłospis 17.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2023,4

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 77,7 Tłuszcz [g] 63,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 26,1, Węglowodany ogółem [g] 298,7 Cukry [g] 59,2 Błonnik pokarmowy [g] 27,6 Sól [g] 6,2

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Ryż na mleku 2% tłuszczu (ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Ryż biały 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Parówki popularne 70.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 30.00g
  • Ogórek 100.00g
  • Banan 100.00g

  • Krupnik (SEL GL) 300.00g składniki: Ziemniaki późne 58%, Kasza jęczmienna wiejska Cenos 23%, Porcja rosołowa z kurczaka 12%, Marchew 2%, Seler korzeniowy 2%, Pietruszka korzeń 2%
  • Gołąbki z mięsem i ryżem. w sosie pomidorowym (SEL GL J) 150.00g składniki: Kapusta biała 51%, Wieprzowina łopatka 15%, koncentrat pomidorowy 12%, Ryż biały 6%, Cebula 5%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Jaja kurze całe 2%, Marchew 1%, Pietruszka liście 1%, Seler korzeniowy 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Herbata rumiankowa 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Pasta z drobiu (SEL) 50.00g składniki: Mięso z ud kurczaka bez skóry 73%, Marchew 9%, Seler korzeniowy 9%, Ketchup łagodny Pudliszki 9%
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Pomidor 70.00g
  • Sok wielowarzywny Dawtona 200.00g

Jadłospis 18.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1837

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 83,4 Tłuszcz [g] 55,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 27,3 , Węglowodany ogółem [g] 301,2 Cukry [g] 50,5 Błonnik pokarmowy [g] 21,6 Sól [g] 5,0

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Płatki owsiane na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 87%, Płatki owsiane 13%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jaja gotowane (J) 50.00g
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Grejpfrut 100.00g
  • Sałata 20.00g

  • Zupa ziemniaczana zabielana (ML SEL GL) 300.00g składniki: Ziemniaki średnio 65%, kiełbasa szynkowa 13%, Marchew 6%, Pietruszka korzeń 3%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Jogurt 2% tłuszczu 2%, Mąka pszenna typ 500 2%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 2%
  • Gotowany filet z piersi kurczaka (SEL) 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 77%, Marchew 8%, Seler korzeniowy 8%, Pietruszka korzeń 8%
  • Jabłko pieczone 150.00g
  • Ziemniaki gotowane 200.00g
  • Sok owocowy 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu (ML) 150.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Mus jabłkowy-marchewkowy 100.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 29%, Sok jabłkowy 19%, Cukier 3%
Jadłospis 19.04.24 dieta łatwostrawna 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2027

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 90,0 Tłuszcz [g] 50,3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 25,0 , Węglowodany ogółem [g] 315,6 Cukry [g] 82,4 Błonnik pokarmowy [g] 24,1 Sól [g] 3,7

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kasza jęczmienna na mleku 2% tłuszczu (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Kasza jęczmienna pęczak 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Szynka wieprzowa, kanapkowa 50.00g
  • Dżem wiśniowy niskosłodzony 30.00g
  • Pomidor 50.00g
  • Arbuz 150.00g

  • Barszcz czerwony z makaronem (SEL ML GL) 300.00g składniki: Makaron bezjajeczny 31%, Burak 25%, Skrzydło kurczaka 12%, Marchew 12%, Pietruszka korzeń 6%, Seler korzeniowy 6%, Cebula 6%, Kwas cytrynowy Dr Oetker 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%
  • Ryba z pieca (R) 100.00g składniki: Miruna 95%, Cytryna 5%, Pieprz czarny MIELONY 0% 
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Brokuły gotowane  150.00g
  • Herbata miętowa 200.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jaja gotowane (J) 50.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Sałata 20.00g 
  • Banan 100.00g
Jadłospis 22.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2301,9

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 83,6 Tłuszcz [g] 73,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 33,1 , Węglowodany ogółem [g] 339,8 Cukry [g] 92,0 Błonnik pokarmowy [g] 25,3 Sól [g] 5,2

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Makaron na mleku 2% (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Makaron bezjajeczny 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (ML GL) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Ser twarogowy półtłusty (ML) 50.00g
  • Rzodkiewka 30.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Pomarańcza 100.00g
  • Sałata 20.00g

  • Ogórkowa (GL Ml SEL) 300.00g składniki: Ziemniaki późne 42%, Ogórek kwaszony 22%, Porcja rosołowa z kurczaka 14%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mąka pszenna typ 500 6%, Marchew 3%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka korzeń 3%
  • Pieczeń rzymska wieprzowa (J GL) 100.00g składniki: Wieprzowina łopatka 76%, Jaja kurze całe 13%, Bułka tarta 10%, Cebula 1%
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Buraki gotowane doprawiane 150.00g składniki: Burak 98%, Cukier 2%
  • Kompot z wiśni 150.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Sałatka makaronowa z wędliną (GL J G) 150.00g składniki: Makaron świderki Lubelle Eliche 43%, Szynka wieprzowa, kanapowa 26%, Ogórek 17%, Kukurydza konserwowa 9%, Majonez dekoracyjny WINIARY 4%, Pietruszka liście 1%
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Sałata 20.00g
  • Mus jabłkowy-marchewkowy 100.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 29%, Sok jabłkowy 19%, Cukier 3%
Jadłospis 23.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1949,8

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 108,4 Tłuszcz [g] 65,5 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 29,7 Węglowodany ogółem [g] 305,8 Cukry [g] 50,6 Błonnik pokarmowy [g] 27,3 Sól [g] 4,8

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kluski lane na mleku 2% (J ML GL) 250.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 92%, Jaja kurze całe 4%, Mąka pszenna typ 500 4%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Ser żółty 30.00g
  • Kiwi 100.00g
  • Papryka czerwona 50.00g

  • Rosół z makaronem (SEL GL) 300.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron bezjajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
  • Udko z kurczaka gotowane 150.00g
  • Surówka z marchwi i jabłek 150.00g składniki: Marchew 68%, Jabłko 32%
  • Ziemniaki wczesne, gotowane  200.00g
  • Herbata miętowa 150.00g
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb graham (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Ser twarogowy chudy (ML) 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Kefir naturalny (ML) 150.00g
Jadłospis 24.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2146

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 78,9 Tłuszcz [g] 88,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 42,1 Węglowodany ogółem [g] 271,4 Cukry [g] 70,6 Błonnik pokarmowy [g] 30,56 Sól [g] 8,8

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Ryż na mleku 2% tłuszczu (ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Ryż biały 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło łaciate (ML )15.00g
  • Kiełbasa kanapkowa, wieprzowa 30.00g
  • Ser topiony edamski (ML )30.00g
  • Banan 100.00g
  • Pomidor 50.00g

  • Zupa selerowa (ML SEL) 300.00g składniki: Seler korzeniowy 64%, Marchew 16%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Masło ekstra 5%, Pietruszka liście 3%
  • Kluski lane (J GL) 50.00g składniki: Jaja kurze całe 68%, Mąka pszenna typ 500 32%
  • Zrazy zawijane w sosie własnym (J GL G) 120.00g składniki: Szynka wieprzowa 43%, Wieprzowina łopatka 13%, Mąka pszenna typ 500 9%, Śmietana 18% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 9%, Boczek wędzony Morliny 4%, Ogórek konserwowy 4%, Cebula 4%, Przyprawa do kurczaka Knorr 2%, Musztarda 1%, Jaja kurze całe 1%
  • Ziemniaki wczesne 200.00g
  • Buraczki czerwone wiórki dawtona 150.00g
  • Herbata miętowa 200.00
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Jogurt truskawkowy 1.5% tłuszczu (ML)150.00g
  • Polędwica sopocka 40.00g
  • Sałata 20.00
  • Mus jabłkowo – brzoskwiniowy 2016 100.00g składniki: Jabłko 71%, Brzoskwinia 24%, Cukier 6%
Jadłospis 25.04.24 dieta podstawowa

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2175

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 119,7  Tłuszcz [g] 84,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 37,9 Węglowodany ogółem [g] 242,5 Cukry [g] 62,3 Błonnik pokarmowy [g] 19,1 Sól [g] 3,7

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Płatki owsiane na mleku 2% tłuszczu (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 87%, Płatki owsiane 13%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło łaciate (ML ) 15.00g
  • Ser twarogowy półtłusty (ML) 50.00g
  • Szczypiorek 5.00g
  • Dżem wiśniowy niskosłodzony 30.00g
  • Banan 100.00g
  • Sałata 20.00g

  • Zupa pomidorowa z ryżem (ML GL SEL) 350.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 57%, Jogurt naturalny 2,8% 34%, Koncentrat pomidorowy 30% 3%, Ryż biały 3%, Mąka pszenna typ 500 1%, Cukier 0%, Pietruszka liście 0%
  • Filet z piersi kurczaka smażony (GL J) 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 71%, Jaja kurze całe 11%, Bułka tarta 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 9%
  • Ziemniaki wczesne, gotowane  200.00g
  • Mizeria ze śmietaną (ML) 150.00g składniki: Ogórek 80%, Śmietana 12% tłuszczu 14%, Kefir 2% tłuszczu 4%, Koper ogrodowy 2%
  • Kompot wiśniowy 200.00g składniki: Woda do picia  91%, Wiśnie ze słoika  bez pestek 9%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Kurczak w galarecie (SEL) 100.00g składniki: Mięso z ud kurczaka bez skóry 48%, Marchew 29%, Seler korzeniowy 19%, Żelatyna 5%
  • Ser topiony edamski (ML) 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Jogurt owocowy (ML) 150.00g 
Jadłospis 26.04.24 dieta łatwostrawna 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2111,1

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 94,7 Tłuszcz [g] 61,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 33,5 Węglowodany ogółem [g] 304,5 Cukry [g] 58,6 Błonnik pokarmowy [g] 18,4 Sól [g] 3,4

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kasza jęczmienna na mleku 2%tłuszczu (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Kasza jęczmienna pęczak 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Jaja gotowane (J) 50.00g
  • Miód pszczeli 30.00g
  • Arbuz 100.00g
  • Pomidor 100.00g

  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (SEL GL ML) 350.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka pszenna typ 500 2%, Cytryna 1%, Masło ekstra 1%, Koper ogrodowy 
  • Pierogi leniwe (GL J ML) 300.00g składniki: Ser twarogowy półtłusty 77%, Mąka pszenna typ 550 22%, Jaja kurze całe 1%
  • Sok owocowy 200.00g składniki: Woda do picia 95%, Owocowa Spiżarnia Malina Syrop owocowy Herbapol 5%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Sałatka kalafiorowa dietetyczna (J ML) 150.00g składniki: Jogurt naturalny 2% tłuszczu 38%, Kalafior 25%, Ogórek 13%, Kukurydza Gold Dawtona 13%, Jaja gotowane IŻŻ 13%
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Kefir 2% tłuszczu (ML) 100.00g
  • Biszkopty okrągłe (J GL) 20.00g
Jadłospis 29.04.24 dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 1936,1

 Wartość odżywcza:

Białko [g] 73,5 Tłuszcz [g] 60,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 29,8 Węglowodany ogółem [g] 285,2 Cukry [g] 88,25 Błonnik pokarmowy [g] 20,7 Sól [g] 4,1

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Kluski lane na mleku 2% (ML GL J) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 92%, Jaja kurze całe 4%, Mąka pszenna typ 500 4%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML)15.00g
  • Ser twarogowy półtłusty (ML) 30.00g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30.00g
  • Banan 100.00g
  • Pomidor 100.00g

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300.00g (ML GL SEL) składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 6%, Masło ekstra 0%
  • Pulpety wieprzowe gotowane (GL J) 100.00g składniki: Wieprzowina łopatka 73%, Bułka tarta 18%, Jaja kurze całe 9%
  • Sałata zielona z sosem jogurtowym (ML) 100.00g składniki: Sałata 71%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 27%, Cukier 2%
  • Ziemniaki wczesne, gotowane 200.00g
  • Kompot z wiśni 200.00g składniki: woda do picia 85%, wiśnie ze słoika 5%, cukier 5%
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 100.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Sałatka jarzynowa z warzyw gotowanych z jogurtem naturalnym (ML J SEL) 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 26%, Jaja kurze całe 21%, Kukurydza konserwowa 21%, Marchew 11%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10%, Seler korzeniowy 7%, Pietruszka korzeń 5%
  • Polędwica sopocka 30.00g
  • Jogurt truskawkowy (ML) 1.5% tłuszczu 150.00

Jadłospis 30.04.24 dieta podstawowa 

Wartości dzienne
Wartość energetyczna [kcal] 2562,1

 Wartość odżywcza: 

Białko [g] 109,4 Tłuszcz [g] 85,0 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 34,0 Węglowodany ogółem [g] 353,1 Cukry [g] 79,6 Błonnik pokarmowy [g] 26,9 Sól [g] 5,8

ŚniadanieObiadKolacjaPosiłek dodatkowy

  • Ryż na mleku 2% tłuszczu (ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90%, Ryż biały 10%
  • Kawa zbożowa naturalna na mleku (GL ML) 200.00g składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 98%, Kawa zbożowa naturalna do gotowania 2%
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Pasta z makreli i jajka 100.00g (J G R) składniki: Jaja kurze całe 45%, Makrela wędzona 27%, Ogórek konserwowy 18%, Cebula 5%, Majonez dekoracyjny WINIARY 5%
  • Szynka kanapkowa 30.00g
  • Sałata 10.00g
  • Arbuz 150.00

  • Rosół z makaronem (GL SEL) 350.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
  • Potrawka z kurczaka (GL ML J) 200.00g składniki: Noga (udo) kurczaka 70%, Mąka pszenna typ 500 9%, Żółtka jaja kurzego 5%, Śmietana 12% tłuszczu 5%, Cukier 5%, Rodzynki suszone 5%, 100% sok z cytryny S 2%
  • Ryż biały, gotowany  150.00g
  • Marchewka z groszkiem. gotowana (GL ML G) 150.00g składniki: Marchew 78%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 17%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%, Mąka pszenna typ 500 1%, Cukier 1%
  • Woda mineralna 500.00ml 
  • Herbata napar bez cukru 200.00g
  • Chleb baltonowski (GL) 70.00g
  • Chleb graham (GL) 30.00g
  • Masło extra łaciate (ML) 15.00g
  • Ser gouda tłusty (ML) 30.00g
  • Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 30.00g
  • Pomidor 100.00g
  • Mus jabłkowy-marchewkowy 100.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 29%, Sok jabłkowy 19%, Cukier 3%